Partnerski odnos obično nosi puno opterećenja, stoga temeljna energija koja vodi renoviranje ili obnavljanje veze mora biti toliko jaka da partneri konačno mogu pobjeći od utjecaja okoline, prošlosti i raznih drugih problema. U veze se mora ulaziti svjesno, iskreno, otvoreno s namjerom da zbog utjecaja jednih na druge postanemo bolje osobe.

To vrijedi za sve veze, a najviše pouka i ljepote prirodno dolazi iz partnerskog odnosa. U svakoj vezi postoje usponi i padovi, ali ponekad za sve probleme postoje vrlo jednostavna rješenja. Ako se i vi pitate kako riješiti problem ili kako bolje komunicirati s partnerom, ovdje ćete pronaći 3 savjeta za sprječavanje problema u vezi.

1. Rješenje komunikacijskog problema

Dobra komunikacija ključ je uspješne veze. Ovih dana čest je slučaj da zbog svakodnevnih obaveza ne pronalazimo lako trenutke kako bismo bilo zajedno. Zato isključite telefon, ugasite TV, stavite djecu u krevet i sjednite barem na nekoliko minuta i razmijenite koju riječ; ako ne možete komunicirati, a da ne vičete jedno na drugo, dogovorite se za razgovor na javnom mjestu, primjerice u kafiću.

Komunikacijski problem
Vrlo je važno da vi i vaš partner odvojite nekoliko minuta dnevno za razgovor.

Tamo ćete se zbog drugih ljudi morati pobrinuti za miran i ugodan razgovor. Odredite pravila komunikacije, npr. ne ulaziti partneru u riječ, psovanje i kritiziranje. Slušajte jedni druge! Slušanje je također važan dio dobre komunikacije, stoga ne gledajte na sat ili oko sebe tijekom razgovora.

2. Rješavanje financijskog problema

Problemi s novcem mogu početi na samom početku veze, primjerice, možete imati potpuno različite poglede na štednju i trošenje novca, pa novac i financijska situacija često mogu biti ključ razdora između dvoje partnera. Pročitajte kako to što učinkovitije izbjeći. Budite iskreni o svojoj trenutnoj financijskoj situaciji.

Ako ste potrošili svu ušteđevinu, nema smisla pokušavati živjeti kao što ste živjeli s punim novčanikom radi očuvanja dobrog dojma. Ponekad je samo potrebno samo priznati stegnuti remen i zajedno raditi na rješenju.

3. Rješavanje problema sukoba i svađa

Stalno se svađate i sukobima nema kraja? Možda će vam prijedlozi u nastavku pomoći. Budite svjesni da je za svađu uvijek potrebno dvoje (osim, naravno, ako se ne radi o nasilju jednog partnera nad drugim). Budite iskreni i razmislite jesu li vaše izjave tijekom svađe usmjerene na konstruktivno rješenje ili samo dolijevate ulje na vatru grubim primjedbama i uvredama.

Prije nego što se naljutite i započnete svađu, duboko udahnite i pričekajte da navala uzbuđenja prođe. Možda ćete nakon nekoliko trenutaka na stvar gledati sasvim drugačije pa će vaša reakcija biti mirnija i manje konfliktna. Ako ste bezobrazni ili ste u svađi rekli nešto neumjesno, ispričajte se!

Ljubav nas spaja , a gore navedenim savjetima ćete riječima i djelima moći bolje iskazati ljubav jedno prema drugome koja je u vašim srcima i dušama. Ne zaboravite ponekad vašeg partnera iznenaditi i prigodnim poklonom.

Autor

Komentari su zatvoreni.