Postoje različiti mitovi kako žena ponovno postane djevica ako duže vrijeme nema spolni odnos, ali to naravno nije istina. Međutim, istina je da se određene promjene u tijelu događaju ako duže vrijeme nemate spolne odnose.

Mnogo je razloga zašto spolni život više nije toliko aktivan kao nekada. Od vlastite odluke, bolesti, do problema u vezama ili neuspjelih veza. U to vrijeme događaju se određene promjene u tijelu, ali to nisu nužno promjene koje ste očekivali. Evo 9 stvari koje možete očekivati.

1. Ne, rodnica se neće suziti

Širina otvora rodnice nije proporcionalna broju spolnih partnera ili količini spolnog odnosa. Međutim, tkivo rodnice može se teže opustiti nakon uzbuđenja. Također može potrajati duže da doživite orgazam. Ali ne brinite, stvari će se uskoro vratiti u normalu.

2. Muškarci imaju veći rizik od erektilne disfunkcije

Studije su pokazale da apstinencija kod muškaraca može povećati rizik od erektilne disfunkcije. Redovite seksualne aktivnosti imaju izvanredne pozitivne učinke na sposobnost postizanja erekcije muškarca.

3. Imunološka rezistencija se pogoršava

Studije pokazuju da redovite spolne aktivnosti doprinose boljoj imunološkoj rezistenciji. Kad prestanete s redovitim spolnim odnosima, može doći do pada imunološke rezistencije. To vas čini manje otpornim na razne bolesti i infekcije. Ne samo da nećete imati spolne odnose, već se i brže možete razboljeti.

4. Seksualna želja počinje opadati

Ova točka stvarno razdvaja mišljenja stručnjaka. Neki kažu da morate imati spolni odnos češće kako biste održali visok libido, govoreći da će želja vašeg tijela za seksom opadati ako prakticirate manje seksa ili ako vaše tijelo manje reagira na uzbuđenje. Ipak, drugi stručnjaci kažu da se libido povećava ako dulje vrijeme nemate spolni odnos. Najvjerojatnija istina je međutim da će to ovisiti o osobi.

Smanjenje seksualne želje
Smanjena spolna želja može dovesti do problema u vezi.

Mnogo je razloga zašto vaš spolni život više nije toliko aktivan kao nekada. Od vlastitih odluka, bolesti, do problema u vezama ili neuspjelih veza.Mnogo je razloga zašto spolni život više nije toliko aktivan kao nekada.

5. Više ste pod stresom

Neke studije pokazuju da ljudi koji imaju viši krvni tlak i suočavaju se sa stresnijim situacijama rjeđe imaju spolne odnose. Nedostatak seksa može štetno utjecati na to kako se pojedinac nosi sa stresnim događajima i tjeskobom.

6. Mogući problemi sa srcem i krvožilnim sustavom

Postoji snažna veza između kardiovaskularnih bolesti i zdravog spolnog života. Spolnost pomaže u održavanju fizičke spremnosti i ravnoteže hormona u tijelu. Međutim, još uvijek nema točnog odgovora na pitanje što se događa sa zdravljem kardiovaskularnog sustava ako prestanete imati spolni odnos. Zato postoji šansa da to zamijenite sportom.

7. Treba vam duže da se navlažite

Stručnjaci za seks kažu da redoviti spolni odnosi pomažu kod lakšeg i brže vlaženja rodnice. To je posebno važno za žene koje se bore sa suhoćom rodnice.

8. Smanjuje se rizik od spolno prenosivih bolesti

Međutim, dobra strana manje seksualne aktivnosti je što se smanjuje rizik od spolno prenosivih bolesti. Također i za upalu mokraćnog mjehura, jer to obično uzrokuju bakterije koje ulaze u mokraćni sustav tijekom spolnog odnosa.

9. Postajemo manje inteligentni

Znanstvenici su dokazali da seksualna aktivnost potiče rast neurona u mozgu, dok apstinencija ne donosi ništa dobro za naš mozak. Jasno je da s manje seksualnih aktivnosti nećete izgubiti inteligenciju, ali seksualnost utječe na to. Uz to i druge stvari poput čitanja knjiga, rješavanja zagonetki, moždanih vježbi. Ali najzabavnija je definitivno seksualnost.

Autor

Komentari su zatvoreni.