Kažu da je dobar seksualni život 10% veze, a loš 90%. Seksualnost je još važnija za zdrav odnos, ali sve se više parova suočava s padom seksualne želje. Kako si pomoći i kako održati svoj seksualni život zdravim i živahnim?

Spolnost ima značajan utjecaj i na mentalnu dobrobit i na zdravlje, no iako živimo u modernom i razvijenom društvu, ipak izbjegavamo iskreni razgovor o seksu, a posebno o problemima koji ga mogu pratiti. Žene nerado traže razloge za pad libida, a muškarci više vole šutjeti o gubitku seksualne želje iz srama i straha od osude društva.

Ali to može utjecati na bilo koga, bez obzira na dob, obrazovanje i socijalni status: probleme mogu uzrokovati stres i prekomjerni rad. Tu su naravno neredovita i loša kvaliteta prehrane te nedostatak tjelesne aktivnosti također česti krivci, a uzrok impotencije može prerasti u ozbiljni zdravstveni problem.

Mnogim je muškarcima teško priznati da imaju problema s erekcijom.  Kad muškost više ne djeluje kao nekada, često se javljaju sumnje i strahovi.  Ali poremećaj erekcije nije nešto čega biste se trebali sramiti.

Poremećaji erekcije nisu nerješiv problem

Bez obzira na razlog, presudno je razgovarati i s partnerom i sa stručnjakom, jer se samo uz povjerenje može pronaći rješenje.

Problemi s erekcijom ne uzrokuju fizičku bol, već urezuju duboke i bolne rane u samopouzdanje muškarca. Postoje blaga, umjerena i teška erektilna disfunkcija. Čak i blaga erektilna disfunkcija može muškarca jako uznemiriti, ali može utjecati i na njegovu partnericu.

Važno je da muškarci s erektilnom disfunkcijom bilo kojeg stupnja budu svjesni da ih se ne smije ignorirati i da se trebaju aktivno zauzeti za rješavanje problema. Što više znate o problemu koji vas možda muči, to ćete bolje moći sudjelovati u njegovom liječenju.

Među muškarcima koji imaju ovaj poremećaj, većina je starijih od 65 godina, no istraživanja su potvrdila da gotovo svaki drugi muškarac nakon 40. godine ima barem povremeno neki oblik ovog stanja.

Poremećaj erekcije vrlo je česta pojava, ali činjenica je da vitalan i zdrav čovjek koji se brine o svom zdravlju može zadržati svoju erektilnu sposobnost u kasnijem životu.

Možete puno učiniti za bolju seksualnu moć

Kada se pojave prvi problemi s erekcijom, vrijeme je za prve korake. Prvi je nesumnjivo zdraviji način života – više vježbe, uravnotežena prehrana, manje alkohola i cigareta. Također je važno pronaći pravi ventil u borbi protiv stresa, biti aktivniji u sportu i pronaći pravi način za opuštanje.

Svakako treba naglasiti da je prevencija najbolji način! Zdrav životni stil i  pozitivan stav prema sebi i drugim ljudima sigurno će vam pomoći u dugom i opuštenom seksualnom životu.

Obratite više pažnje na prehranu, jedite domaću hranu.Za vitalnije genitalije, jedite tamnu hranu , suhe šljive, dinje, crni grah …

Suho voće
Suho voće je izvrsno za seksualnu moć, posebno suhe šljive.

Napravite svježe sokove od peršina, celera, komorača… Peršin ubrzava izlučivanje mokraće, blagotvorno djeluje na bubrege i mjehur te tako sprječava upale. Čaša vode ili dvije prije spolnog odnosa muškarcima pruža čvršću i trajniju erekciju, a ženama stimulira libido.

Razmazite se domaćim čajevima, pomiješajte ih s kaduljom, mentom, korijenom celera, ružmarinom, vrtnom kaduljom …

Također se možete ojačati za aktivnosti u krevetu hranom; priuštite si kamenice, jagode, artičoke, tartufe, rajčice, med i čokoladu – to su dokazano najbolji afrodizijaci koje često imamo pri ruci.

Autor

Komentari su zatvoreni.