Erekcija je otvrdnjavanje muškog spolnog organa. Nastaje kao posljedica spolnog uzbuđenja. Kako se arterija penisa povećava i jača, ona pritišće vene koje se obično brinu za protok krvi, zbog čega krv ostaje u penisu. Tako sve više i više krvi ulazi u muški spolni organ, što rezultira jačom erekcijom.

Kako izgleda zdrava erekcija?

Tri su osnovna elementa pomoću kojih možete odrediti kvalitetu erekcije. Oni su:

  • mogućnost postizanja erekcije,
  • snaga erekcije,
  • mogućnost održavanja erekcije.

Nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije dovoljne za obavljanje spolnog odnosa naziva se erektilna disfunkcija. Ovo se stanje u bilo kojoj dobi ne smatra normalnim, stoga je potrebno liječenje. Muškarci bi trebali postići erekciju s manje ili više podražaja, bez obzira na dob.

Zašto se muškarci bude s erekcijom?

Jutarnja erekcija zapravo je noćna. U prosječnog muškarca može se dogoditi i do pet puta noću. Traje 20 do 30 minuta. Evo razloga zašto se erekcija događa i čemu služi. Taj se fenomen smatra fiziološkim fenomenom. To se događa svim muškarcima.

Često je povezan s punim mjehurom. Neki stručnjaci vjeruju da mozak na taj način signalizira da je mjehur pun i da ga treba isprazniti. Drugi vjeruju da puni mjehur stimulira živce koji vode do kralježnice, što izravno utječe na erekciju.

Jutarnja erekcija
Jutarnja erekcija može se dogoditi i do pet puta noću.

Pojava nekih bolesti može uzrokovati nestanak erekcije. Depresija i dijabetes neke su od tih bolesti. Stoga trebate obratiti pažnju na to stoji li vaš penis svako jutro mirno ili je sve više pospan.

Jeste li znali da postoji nekoliko vrsta erekcija?

Erekcija se često može kontrolirati. Nijedna erekcija nije ista. Postoje 3 vrste erekcije s kojima se bori jači spol. To su:

  • refleksogena erekcija,
  • psihološka,
  • noćna erekcija.

Refleksogena erekcija nastaje kada se dogodi prvi spolni odnos. Psihološko se događa tijekom maštanja i sanjarenja, a noćno noću. Posljednje dvije vrste erekcije ne događaju se namjerno. Problem nastaje kad se pojave u potpuno neprikladnom vremenu.

4 stvari o erekciji za koje niste znali

Vjerojatno još niste znali za ovo:

  • više sna – bolja erekcija,
  • masturbacija puno znači,
  • prezervativi mogu smanjiti erekciju,
  • alkohol i cigarete nisu najbolji prijatelj erekcije.

Nedostatak sna prekida normalni ciklus erekcije koji se javlja noću. Ako ste cijelu noć budni i ne spavate, to će definitivno utjecati na to koliko dugo možete održavati erekciju. Ako nekoliko dana ne masturbirate, više će krvi ući u penis kad dođe do stimulacije. To znači da ćete imati veću erekciju.

Neki stručnjaci tvrde da muškarci koji koriste kondom imaju veće poteškoće u postizanju erekcije od onih koji to ne čine. Stoga im trebaju dodatni stimulansi za ukočenost penisa . Redovita konzumacija alkohola i cigareta loše utječe na muški spolni organ . Te loše navike mogu dovesti do poremećaja erekcije.

Autor

Komentari su zatvoreni.